Wat is Digitale Schoolpas?

Digitale Schoolpas is een smartphone app (beschikbaar voor iOS en Android) met als belangrijkste functie identificatie . Leerlingen kunnen zich identificeren op bijvoorbeeld schoolfeesten of andere schoolactiviteiten en materialen uitlenen in de mediatheek. Digitale Schoolpas is te gebruiken met alle gangbare handscanners .

Inloggen

Ben jij al gebruiker van Digitale Schoolpas? Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Hoe werkt Digitale Schoolpas?

Inlezen en inloggen

Na het (versleuteld) inlezen van de leerlingenlijst is de Digitale Schoolpas binnen een week actief . Je stuurt de leerling per mail of brief de unieke inloggegevens , samen met een QR-code die de leerling in de app kan scannen om snel en simpel in te loggen. Digitale Schoolpas is nu klaar voor gebruik!

 

Schoolfoto

Nadat Vandenberg-ID de digitale beelden van de schoolfoto’s aan school heeft aangeboden, kunnen deze worden geïmporteerd in het Frontoffice van Digitale Schoolpas. Tot die tijd mag de leerling een eigen profielfoto gebruiken. Als de officiële foto eenmaal in de app staat, kan de leerling deze niet meer wijzigen. De school kan dat wel.

 

Scholen kunnen zelf aanpassen

In een beveiligd gedeelte van de website kun je als school inloggen en wijzigingen doorvoeren in de gegevens van de leerling. De leerling kan, buiten het uploaden van een profielfoto, in de app niets aanpassen.

 

Enthousiast geworden?
Bel voor een afspraak 040-2809666 of mail ons je vraag.

Koppeling met andere systemen

Digitale Schoolpas is naar wens uit te breiden . Zet Digitale Schoolpas bijvoorbeeld in als print- en kopieerpas , of als dyslexiepas bij toetsen en examens. Kluisjes openen met Digitale Schoolpas is, bij sommige merken, ook mogelijk.

Soms is de software van leveranciers (nog) niet geschikt voor het koppelen met apps. Wil je weten wat er mogelijk is voor jouw school? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Of bel 040-2809666 voor een afspraak!

Veiligheid

Digitale Schoolpas is een cloud-based oplossing, wat betekent dat alle informatie op onze server wordt opgeslagen. Dit gebeurt veilig en volledig versleuteld, volgens de ISO 20000 en ISO 27001 standaarden.